Hírek - 12/02/2023

2023. október 12.

Több hónapos szervezés előzte meg a FAAC (Record) cég meghívása alapján létrejött szakami utazást. A meghívó nevéhez illő 49 főt számláló csapat ismét egy feledhetetlen utazáson vett részt. Megtekintettük a cég bolognai központját, valamint a Firenzében működő biztonsági kapukat gyártó vállalatát. Vezetett városnézésen jártuk be Bologna óvárosát, és programban szerepelt még borkostoló, és egy modenai balzsamecet gyártó üzem megtekintése. Külön élménynek számított, hogy bejártuk Santiago Calatrava által tervezett vasútállomást.

2023. szeptember 23.

Nagy megtiszteltetés érte Egyesületünk tagját Puskás Balázst a Magyar Zene Háza projekten végzett munkájáért.

2023. július 04.

A nyári szünet előtt "bónusz" programként megtekintettük a Bem téren épülő iroda+hotel komplexumot.

Az ALUTA tagvállalat NORDIKAL Kft végzi a projekt nyílászáróinak és az üvegezett homlokzatok kivitelezését.

Az épületet bejárva, a tetőn megcsodálhattuk a teljes körpanorámát, ami teljessé tette az építkezésen látottakat.

2023. június 14.

Idén is megrendezésre került a Duna Garden étteremben az ALUTA Egyesület hagyományos eseménye, ahol az egyesület vendégül látja a tagjait. Ez alkalommal is kihirdetésre került a Nívódíj pályázat eredménye, a díjazottak rövid vetített ismertetőt tartottak a nyertes pályamunkákról.

Örömteli, hogy a pályázaton nemcsak az ALUTA tagok vettek részt. Az eseményen mintegy 50 vendéget üdvözölhettünk.

2023. május 18.

Május 18-án látogatást tettünk a Kész Metáltech Kft szervezésében Csepelen a Jedlik Ányos gimnázium befejezés előtt álló projekten.

A speciális üvegezett acélszerkezetű tető tervezési feladatairól a korábbi műszaki konferencián hallhattunk előadást, most a kivitelezés részleteivel ismerkedhetett, meg a majd 30 résztvevő.

A társaság ezt követően meglátogatta a FAAC Hungary Kft telephelyét, ahol Jámbor Árpád ügyvezető bemutatta céget.

2023. április 05.

2023. április 5. szerda 10.30 órai kezdettel a Saint-Gobain tagtársunk meghívására Pilisvörösvárra, ahol a cégcsoport újonnan elkészült és minden igényt kielégítő továbbképző központjában tartottuk meg az ez évi konferenciánkat. A meghívó fél nemcsak a helyszint biztosította részünkre, de résztvevőket érkezéskor kávé, üdítők fogadták, a déli szünetben fantasztikus büfé ebédet is kínáltak.

A tagság érdeklődését jellemezte, hogy több, mint 40 fő vett részt az eseményen.

2023. február 23.

Február 23-án került sor az egyesület mérlegbeszámolóval kiegészített tisztújító közgyűlésére. A határozatképesség megállapítása, jegyzőkönyvvezető, szavazatszedők és szavazatszámlálók megválasztása után elnöki beszámolót tartott Fegyverneky Sándor az elnökség 2019. február 14.i megválasztás óta eltelt időszakról.

Kotányi András ügyvezető ismertette az ALUTA Egyesület 2022. évi mérlegbeszámolóját.

Választási Bizottság (File Miklós és Kotányi András) a tagságtól beérkezett javaslatokat, véleményeket ismertette, majd ezt követte a jelöltek, tisztséget vállalók megszólalásai,

2023. február 01.

Az év első ALUTA eseménye a Városliget szomszédságában épülő Dürer Park irodakomplexum megtekintése volt. Az programon a rossz időjárás ellenére 20 tagtársunk vett részt, mely során a fővállalkozó Market Rt. műszaki igazgatója Farkas Norbert mutatta meg az építkezést.

A projekt azért is érdekes mert sok ALUTA tagvállalat érdekelt benne, mint beszállító, vagy kivitelező

2022. november 24.

November 24-én a 2022. év utolsó eseményeként taggyűlést tartottunk az ÉVOSZ székház nagytermében. Az elnöki beszámoló mellett előadást tartott Scheer Sándor úr a Market Zrt. vezérigazgatója, melyben elsősorban a hazai építőipar helyzetét és jövőbeni kilátásait értékelte.

Pletscher Tamás, az Erste Bank vezető elemzője érdekfeszítő elemzést adott az energiapiac hazai és nemzetközi állapotáról.

2022. október 27.

Október végén 34 érdeklődő jelenlétében megtekintettük Budapest egyik kiemelt beruházását. A pesti belváros három értékes műemléképülete Vörösmarty tér–Vigadó utca–Apáczai Csere János utca–Dorottya utca által körülhatárolt tömbben új funkciót kap: TSPC generáltervezésében és BDPST Group és a CRETUM komplex, műemlékvédelmi értékek szerint megvalósuló rekonstrukciójának köszönhetően a három épületből álló egységben ötcsillagos szálloda, panorámás apartmanok és exkluzív lakások, éttermek, üzlethelyiségek, valamint tetőterasz és étterem kap majd helyet.