Hírek - 11/01/2013

2013. november 14.

A könnyűszerkezetes burkolatok – lemeztermékekre és szendvicspanelekre vonatkozó – tűzvédelme az utóbbi években több okból is a figyelem középpontjába került. Emellett minden, a termék paramétereihez kapcsolódó kérdés egyre nagyobb érdeklődésre tarthat számot a termékteljesítmények igazolását középpontba állító rendelet július 1-i életbe lépésével.
http://www.tervlap.hu/cikk/show/id/2457

2013. november 14.

Az elektronikus építési naplóhoz kapcsolódóan 2013. október 1-jétől a műszaki átadás-átvételre is új szabályokat kell alkalmazni. Az eljárásról elektronikus jegyzőkönyvet (e-jegyzőkönyvet) kell készíteni és azt az e-főnaplóhoz mellékletként kell csatolni.
http://epitesimegoldasok.hu/index.php?id=muszaki-atadas-atveteli-eljarason-e-jegyzokonyvet-kell-vezetni-mit-mond-errol-a-reszletes-szabalyozas

2013. november 14.

A napfény UV-sugárzását elnyelő fotokatalitikus anyagok, titándioxiddal kezelt felületek, víztaszító és baktériumölő festékek, a lótuszvirág levelét utánzó falfestékek – néhány különleges eszköz, melyekkel megkönnyíthető a homlokzatok karbantartása. Szerzőnk átfogó képet ad a nanotechnológia elvén működő, homlokzatokon alkalmazható építőanyagokról.
http://epitesimegoldasok.hu/index.php?id=ontisztulo-homlokzatok-es-mas-peldak-a-nanotechnologia-alkalmazasara