Hírek

2022. november 24.

November 24-én a 2022. év utolsó eseményeként taggyűlést tartottunk az ÉVOSZ székház nagytermében. Az elnöki beszámoló mellett előadást tartott Scheer Sándor úr a Market Zrt. vezérigazgatója, melyben elsősorban a hazai építőipar helyzetét és jövőbeni kilátásait értékelte.

Pletscher Tamás, az Erste Bank vezető elemzője érdekfeszítő elemzést adott az energiapiac hazai és nemzetközi állapotáról.

2022. október 27.

Október végén 34 érdeklődő jelenlétében megtekintettük Budapest egyik kiemelt beruházását. A pesti belváros három értékes műemléképülete Vörösmarty tér–Vigadó utca–Apáczai Csere János utca–Dorottya utca által körülhatárolt tömbben új funkciót kap: TSPC generáltervezésében és BDPST Group és a CRETUM komplex, műemlékvédelmi értékek szerint megvalósuló rekonstrukciójának köszönhetően a három épületből álló egységben ötcsillagos szálloda, panorámás apartmanok és exkluzív lakások, éttermek, üzlethelyiségek, valamint tetőterasz és étterem kap majd helyet.

2022. október 13.

Október 13 és 15. között végre létrejött a már 2020-ra tervezett városlátogatás, melyet a COVID járvány miatt kellett 2 évre elhalasztani. a 32 résztvevő bizonyította, hogy a tagság már nagyon várta ezt a programot.

A rövid, de a programokkal sűrűn megszervezett 3 nap sikerét az is emelte, hogy ismét kivételesen jó idegenvezető kalauzolta csoportot. Igazán jó eszenciát kaphattunk Rotterdam és Amsterdam újkori építészeti remekműveiből, de az esti csatornahajokázással egybekötött vacsora is emlékezetes esemény marad.

2022. szeptember 21.

Szeptember 21-én megtekintettük a Könyves Kálmán körúton épülő Liberty irodaházat.

A Nordikal közreműködésével készülő többcélú (Hotel, Irodaház) projekt a WING Zrt fővállalkozásával létrejövő épület innovatív műszaki megoldásaival hívja fel magára a figyelmet.

2022. június 16.

Idén is megrendezésre került az Egyesület hagyományosnak tekinthető programja, melyen az Egyesület látja vendégül a tagságot. a június 16-i rendezvényre rekordszámú részvételt regisztrálhattunk, mert több mint 50 tagunk tisztelt meg a jelenlétével.

A Duna Garden étteremben tartott jó hangulatú eseményen Fegyverneky Sándor elnök úr beszámolt az egyesület tevékenységéről, a tervezett programokról és kihirdetésre kerültek az ALUTA NÍVÓDÍJ ez évi nyertesei is

2022. május 12.

A KÉSZ Metáltech meghívására az Egyesület bejárást tartott az építkezés helyszínén.

Az ALUTA részéről 28 fő tekintette meg a projektet, elsősorban a gigantikus tetőszerkezet kivitelezését.

2022. április 07.

Április 7-én, csütörtökön 10 órai kezdettel ALUTA SZAKMAI KONFERENCIÁT tartottunk,

a HUNGEXPO „A” pavilon II. galériáján, a 227-es teremben.

A CONSTRUMA építőipari szakvásárra időzített ALUTA rendezvények több éves hagyománya van,

ilyenkor tagjaink tartanak szakmai előadásokat.

 

A konferencián elhangzott előadások:

 

- Jámbor Árpád (FAAC-RECORD) Adatból információ

- Nagy Zoltán (Reynaers) Függönyfalak

- Szittya Zsolt (MÜFI) Új tűzvédelmi szabályok

- Papp Miklós (Szilker) DOW 375 korlátberagasztó

2022. március 09.

Beszámoló Közgyűlés és üzemlátogatás az AKS-nél

Az Egyesület előző éves tevékenységét ismertető beszámoló közgyűlést tartottunk az AKS-nél. A rekordszámú résztvevővel (45 fő, 31 tagvállalat képviseletében+ 2 tagvállalat meghatalmazással képviseltette magát) megtartott eseményen Fegyverneky Sándor elnök által ismertetésre került a 2021 évi munka, majd a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a mérlegbeszámolót.

2022. február 17.

Az ALUFE Kft. szervezésében megtekintettük a pesti Dunaparton elkészült DANUBIO lakóházat, mely különlegesen kialakított, helyenként „lebegő” homlokzati megoldása egyedi színfolt a lakóépületek sokszor egyhangú sokaságában.

2021. november 18.

Az MPA System Kft meghívására november 18-án az Egyesület Taggyűlést tartott, melynek helyszíne az új Diósgyőri Stadion VIP terme volt. A nagy számban jelenlévő tagság az elnöki beszámolót követően megismerhette a nemrég Aluta taggá vált ALUPROF KFT tevékenységét, majd szakmai előadások következtek a Medmix Center Kft. és a Geze Hungary Kft. részéről. A Taggyűlés hivatalos részét a meghívó fél MPA System Kft. bemutatása zárta.

A svédasztalos ebédet követően autóbusszal megtekintettük az MPA System régi telephelyét és a vadonatúj üzemcsarnokot is.