Hírek

2020. június 26.

Hosszú szünet után találkozott újra az ALUTA Egyesület tagsága személyesen.

A járványveszély csökkenése lehetővé tette, hogy az éves Egyesületi ebédet megtartsuk, melyhez most az időjárás is kegyes volt. Az elmúlt évben bevált étterem, a Vakvarjú Csónakház szolgált helyszínül az eseményhez, melyre a tagság szinte hiánytalanul, 42 fővel képviseltette magát.

A Duna parti teraszon igazán jó hangulatú rendezvényen a NÍVÓDÍJak átadását követően Fegyverneky Sándor elnök tájékoztatta tagságot a várható programokról, az építőipar helyzetéről.

2020. február 13.

Február 13-án 25 tagvállalatunk képviseletében 32 fővel tartottuk meg a 2019 évet is értékelő Közgyűlést.

A program a határozatképesség megállapítását követően Fegyverneky Sándor elnök részletes beszámolót tartott az elmúlt évben végzett egyesületi tevékenységről. Kotányi András ügyvezető ismertette a korábban kiküldött mérlegbeszámolót és a kiegészítő mellékletet. A mérleget a tagság egyhangúlag elfogadta.

A KAV Hungária Kft. érdekes bemutatót tartott a 2020 évben nyilvánosságra hozott innovációiról.

2019. november 17.

Az idén 20 éves ALUTA Egyesület jubileumi utazást szervezett Dubaiban, ahol a 44 résztvevő 4 napon tanulmányozhatta Dubai és Abu Dhabi látványos fejlődését. Az utazás alatt rendkívül felkészült idegenvezető kísérte a csoportot, sok hasznos, érdekes információval színesítve az amúgy is gazdag programot.

Az eseményen a ALUTA vezetése nevében Fegyverneky Sándor elnök életműdíjat adott át három alapító, Ádám István, Bikádi János és Kolozár György uraknak.

2019. október 17.

Budapest talán legnagyobb épületegyüttes beruházása a BudaPart projekt, mely a Kopaszi-gát területén készül. a teljes kiépítettségében mintegy 30 ezer embernek új életteret és munkahelyet biztosító beruházást tekintette meg az Egyesület. A meghirdetett programra olyan nagy számban jelentkezett a tagság, hogy nem fértünk bele a 20 fően maximált létszámba, így kérésünkre a következő nap még egy csoport látogatását is megszerveztük. Összességében 38-an vettek részt az eseményen.

2019. május 29.

Május 23-án jubileumi ebéddel köszöntöttük az Egyesület megalakulásának 20 évfordulóját.

A kerthelységbe tervezett esemény a szeszélyes időjárás miatt az étterem különtermében került megtartásra, de ez nem akadályozta meg a nagyszámban képviselt tagságot az ünneplésben.

2019. május 15.

Hosszú betegség után ez év április 14-én, életének 81. évében elhunyt kollégánk

                          TAKÁCS JÓZSEF

a Fémmunkás Vállalat és Rt. egykori kereskedelmi igazgatója.

 

Takács József mintegy 50 évet töltött az építőiparban.

Előbb az ÉGV-nél, majd 30 évet a Fémmunkás Vállalatnál dolgozott.

Temetése 2019. május 22-én 13:45 órai kezdettel a Bp. X.ker. Kozma utcai Új Köztemetőben lesz.

Az ALUTA Egyesület nevében búcsúzunk a fém szerkezetű homlokzatipar egyik megteremtőjétől.

                             

2019. április 04.

Taggyűlést és szakmai napot tartottunk április 4-én. A Hungexpo kiállítási területen rendezett CONSRUMA kiállításon a hivatalos konferencia programok között is feltüntetett rendezvény sok érdekes előadást kínált az érdeklődőknek.

2019. február 14.

2019. február 14-én került sor az ÉVOSZ Székház IV. emeleti díszteremében az Egyesület tisztújító taggyűlésére.

Az eseményen elnöki beszámoló hangzott el az előző választás óta eltelt két évben folytatott tevékenységről. Megválasztásra kerültek az új tisztségviselők, melynek során új tagot- Bánkuti Béla- üdvözölhetünk az elnökségben. Ismertetésre került az Egyesület 2019 évi programtervezete. A Reynaers Aluminium Kft új tagként bemutatta tevékenységét.  

2019. február 04.

A Nívódíj pályázat beadási határideje módosult 2019. március 18-ra.

 

2019. január 14.

92 éves korában elhunyt Gajzágó Béla.

A Budapesti Lakásépítő V., a Pestmegyei ÁÉV, majd a „fémmunkás” Építés-szerelés főmérnöke számtalan ismert létesítmény építésében, majd építés irányításában vett részt. Többek között a dunakeszi lakóépületek alagútzsalus technológiával, a sármelléki repülőtér, a szentendrei Kovács Margit Múzeum, a Tanácsakadémia, cement és cukorgyárak őrzik munkálkodásának emlékét.

Temetése 2019 január 22.-én 9 órakor lesz a Szent Gellért urnatemetőben. (XI., Bartók Béla út)