Hírek

2024. június 13.

Június 13-án került megtartásra az ALUTA Egyesület hagyományos rendezvénye, ahol az egyesület látja vendégül a tagokat.

Külön rangot adott az eseménynek, amelyen 26 tagvállalat több mint 40 fővel képviseltette magát, hogy idén ünnepli az Egyesület 25 éves fennállását.

Az esemény egyúttal rendkívüli közgyűlésként is működöt, mely egy napirendi ponttal foglalkozott.

A korábban már ismertetett új szabályok szerint kialakításra került tagdíjszabályzatról döntött a tagság és egy tartózkodás mellett megszavazta azt.

2024. április 11.

Április 11-én, új helyszínen, az A pavilon felújított galériaszintjén kezdődött az Egyesület hagyományos konferenciája, ahol a tagvállalatok szakemberei adnak betekintést a legújabb fejlesztésiekről, termékeikről vagy eljárásokról.

Az eseményt eddig soha nem látott létszámban 50 résztvevő előtt nyitotta meg Fegyverneky Sándor elnök, aki hangsúlyozta, hogy ez évben ünnepeljük az Egyesület 25 éves fennállását, ehhez méltó programokkal.

2024. február 29.

Az Egyesület február 29-én tartotta meg rendes évi beszámoló közgyűlését. Az eseményen a 38 tagvállalatunkból 27 képviseltette magát, így a közgyűlés határozatképessége meg volt.

Az elnöki beszámolót követően ismertetésre került az egyesület egyszerűsített mérlegbeszámolója a kiegészítő melléklettel. Mindkettőt egyhangúlag fogadta el a közgyűlés.

Stocker György alelnök úr ismertette a 2024 évi Nívódíj pályázat feltételeit, majd Ádám István alelnök úr beszámolt az Egyesületi Tagdíjszabályzat átalakításának előkészületeiről.

2024. január 19.

Az ALUTA Elnöksége a január 18-án tartott ülésén megemlékezett Finta Józsefről, aki hosszú idő át támogatta az Egyesület tevékenységét.

Dr. Finta József, a Nemzet Művésze, Budapest, Salgótarján és Belváros-Lipótváros díszpolgára, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az Amerikai Építészeti Intézet tiszteletbeli tagja, Kossuth-, Ybl Miklós-, Steindl Imre- és Príma Primissa díjas, Köztársasági Elnöki Aranyérmes építész, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje.

2023. november 16.

Az Egyesület új tagjaként a Henkel Magyarország Kft meghívásának tettünk eleget, amikor a soron következő taggyűlésünket a cég új központjában tartottuk.

2023. október 12.

Több hónapos szervezés előzte meg a FAAC (Record) cég meghívása alapján létrejött szakami utazást. A meghívó nevéhez illő 49 főt számláló csapat ismét egy feledhetetlen utazáson vett részt. Megtekintettük a cég bolognai központját, valamint a Firenzében működő biztonsági kapukat gyártó vállalatát. Vezetett városnézésen jártuk be Bologna óvárosát, és programban szerepelt még borkostoló, és egy modenai balzsamecet gyártó üzem megtekintése. Külön élménynek számított, hogy bejártuk Santiago Calatrava által tervezett vasútállomást.

2023. szeptember 23.

Nagy megtiszteltetés érte Egyesületünk tagját Puskás Balázst a Magyar Zene Háza projekten végzett munkájáért.

2023. július 04.

A nyári szünet előtt "bónusz" programként megtekintettük a Bem téren épülő iroda+hotel komplexumot.

Az ALUTA tagvállalat NORDIKAL Kft végzi a projekt nyílászáróinak és az üvegezett homlokzatok kivitelezését.

Az épületet bejárva, a tetőn megcsodálhattuk a teljes körpanorámát, ami teljessé tette az építkezésen látottakat.

2023. június 14.

Idén is megrendezésre került a Duna Garden étteremben az ALUTA Egyesület hagyományos eseménye, ahol az egyesület vendégül látja a tagjait. Ez alkalommal is kihirdetésre került a Nívódíj pályázat eredménye, a díjazottak rövid vetített ismertetőt tartottak a nyertes pályamunkákról.

Örömteli, hogy a pályázaton nemcsak az ALUTA tagok vettek részt. Az eseményen mintegy 50 vendéget üdvözölhettünk.

2023. május 18.

Május 18-án látogatást tettünk a Kész Metáltech Kft szervezésében Csepelen a Jedlik Ányos gimnázium befejezés előtt álló projekten.

A speciális üvegezett acélszerkezetű tető tervezési feladatairól a korábbi műszaki konferencián hallhattunk előadást, most a kivitelezés részleteivel ismerkedhetett, meg a majd 30 résztvevő.

A társaság ezt követően meglátogatta a FAAC Hungary Kft telephelyét, ahol Jámbor Árpád ügyvezető bemutatta céget.