Tisztújító és mérlegbeszámoló közgyűlés

2021. február 25.

Szokatlan formában, de változatlan érdeklődés mellett tartotta meg az Aluta Egyesület 2021 évi tisztújító, beszámoló közgyűlését.

30 fő részvételével online rendezvény keretében zajlott az esemény, amely a határozatképesség megállapításával és a napirend elfogadásával kezdődött.

Az elnöki beszámoló kitért az előző két év alatt elvégzett tevékenységekre, majd az ügyvezető ismertette 2021 évről készült mérleg. A tagság ezt követően elfogadta a beszámolót és a mérleget.

Az ALUTA nemrég tagjai közé lépett Hajdu-Alu Zrt. A vállalatot Heim Imre vezérigazgató mutatta be.

A tisztújítást megelőzően a jelölő bizottság az egyesület minden tagjával megbeszélést folytatott, melyen a az elmúlt időszakot értékelték a tagok és elmondták véleményüket az elnökség által végzett munkáról is. Egyöntetű vélemény volt, hogy a tagság nem kíván a jelenlegi elnökség összetételén változtatni, ezért az online módon végzett, nyilvános szavazáson az elnökség és az elnök mandátuma megerősítésre került újabb két évre.

Ez évben is kiírásra kerül az ALUTA Nívódíj pályázat, melynek részleteit Stocker György alelnök ismertette. A kiírás és a jelentkezési lap a honlapról tölthető le.

Előkészületi fázisban van az ALUTA új szakmai anyaga, az „Üvegezési Irányelvek” melynek szerkesztését szintén Stocker György alelnök úr végzi, aki bemutatta az eddig elkészült szakanyagot. A tagság részére hamarosan kiküldésre kerül, hogy az észrevételek, javaslatok, esetleges kiegészítések is figyelembe vehetők legyenek.

A közgyűlés az iparági előrejelzések, hírek ismertetésével zárult.