KAV Hungária kft.

Alapítás éve: 
2 009
Cégminősítés: 

A KAV megalapításakor elsődleges célunk egy olyan, a meglévő piaci trendektől magasabb mércével értékelt, stabil morális és etikai alapokon álló vállalat építése volt, amely versenytársainknak és minden más piaci szereplőnek is követendő példát mutat. Az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy Magyarországon a nyílászárók szegmensében is lehet innovatív, kifejezetten az ügyféligényt zászlajára tűző mérnöki munkaközösséget építeni, ahol nemcsak az építésztervezői szakmai, hanem a megrendelői álmokat is megvalósítjuk.  Cégünk a teljes előkészítési-, tervezési és építési időszakot felölelő szolgáltatást nyújt ügyfeleinek.  Műszaki csapatunk az építészt támogató (tervezési és engedélyeztetési) feladatoktól a csomóponti kialakításokon keresztül az anyagkiválasztásokon és gyártáson át a helyszíni beépítésig minden nyílászáróval és árnyékolóval kapcsolatos ügyben kiszolgálja megbízóit. Mérnökeink több tíz éves szakmai tapasztalata szavatolja a hazai szinten is egyedülálló szakmai támogatást, a megrendelők nyílászárókhoz és árnyékolókhoz kapcsolódó ügyeinek teljes körű helyszíni képviseletét. Cégünk  nem klasszikus nyílászáró gyártó, nem csupán kereskedő, de nem is csak mérnökiroda, hanem mindezek jól szervezett egysége. Egyedi igényfelmérésünk, az ajánlatadási fázisban abszolvált ötleteink és kivitelezési munkaszervezésünk mára piaci branddé vált. 

Elérhetőségek: 
Főbb termékek, tevékenységek, szolgáltatások: 

Termékeink:

 • Alumínium nyílászárók minden színben, méretben, formában és struktúrában
 • Árnyékolástechnika minden kivitelben és formában
 • Egyedi igények alapján tervezett termékek és azok kivitelezése

 

Szolgáltatások:

 

 • Térítésmentes árajánlat adás

Az ajánlatadás előtt személyes egyeztetés és igényfelmérés az ügyféllel, az építész tervezővel

Műszaki megoldások alapvető felülvizsgálata

Alternatív megoldások javaslata a költségek, valamint a kapcsolódó szerkezetek optimalizálására

 

 • Interaktív KAV webtárhely szolgáltatás

Cégünk minden szerződött munkához egyedi mappában saját szerver tárhelyet és ehhez napi 24 órás elérést biztosít ügyfelei részére. Megrendelőink egyedi belépőkóddal az alvállalkozóknak, a fővállalkozónak, esetleges bedolgozói, tervezői és lebonyolítói részére is hozzáférést tudnak adni. E korlátlan tárhely – megfelelő webes biztonsági protokoll mellett – hozzáférést biztosít az összes, a KAV Hungária szerződésében érintett termékkörrel kapcsolatos levelezéshez, jegyzőkönyvhöz, dokumentumhoz és a komplex tervanyaghoz is. Ezek folyamatosan, minden meghívott számára fel- és letölthető formában kezelhetők. A meghívottak minden új feltöltés esetén azonnal levélben értesülnek a hírről, ahonnan egy kattintással (név és jelszó beírását követően) a dokumentum közvetlenül elérhető.

 

 • Csomóponti tervezés:

Építész és/vagy szakági tervezőkkel való műszaki és funkcionális egyeztetés,

Beépítési kapcsolatokés határok tisztázása,

Teljes körű és részletes csomóponti tervezés,

Árnyékolás elhelyezése a csomóponti terveken, megoldási alternatívákkal,

Hőtechnikai anomáliák vizsgálata és megoldása,

Homlokzatburkolatok, kávák vizsgálata és csomóponti megoldása.

A megbízó és az építésztervező részére a csomóponti terveket digitális formában is biztosítjuk,

Csomóponti egyeztetések lebonyolítása, lektorálás a társszakmákkal, a Megrendelővel valamint az építésszel,

Csomópontok esetleges további javítása.

 

 • Gyártmánytervezés:

Helyszíni teljes körű felmérés, szintezés, kapcsolódó szerkezetek ellenőrzése. Minden érintett szinten a +1m-es magassági jel rögzítése fém táblával.

Csomóponti tervek esetleges javítása a felmérési adatok alapján, lektorálás a társszakmákkal, a Megrendelővel valamint az építésszel.

Gyártmánytervezés, gyártásba adás felmérési méretek alapján,

Toktoldások és kiegészítések, EPDM vízzáró szalagok üzemi elhelyezése a szerkezeteken.

 

 • Projektvezetés:

A KAV saját, tapasztalt  szakemberei az építési műveleteket a helyszínen koordináláják és organizálják a kapcsolódó szakágak összehangolásával.  

 

 • Beépítés:

Szerkezetek, és üvegszerkezetek biztonságos helyszínre szállítása és emelése,

Fogadó szerkezetek elhelyezése (acélszerkezetek, konzolok),

Nyílászárók elhelyezése,

Épületkapcsolatok kialakítása (hő-, pára- és vízszigetelés),

Árnyékolás szakszerű telepítése (megrendelés esetén).

 

 • Műszaki átadás-átvétel:

Átadási-átvételi bejárás, szerkezetek ellenőrzésével.

Megrendelői igények, kérések felülvizsgálata.

Hatályos teljes körű átadási dokumentáció (teljesítmény nyilatkozat, garancia levelek, felhasznált segédanyagok műszaki adatlapjai).

 

 • Garanciális felelősségvállalás:

A szerződéskötés  időpontjában hatályos jogszabályok szerinti jótállás és szavatosság, de ettől eltérő igények teljesítésére is van lehetőség.

Referenciák

Publikus referenciák:

 

2011.

 • Hunland Trade - „A” kategóriájú irodaépület bővítés a Megrendelőre jellemző rendkívül magas minőségi elvárások szerint. Épületünk különlegessége, hogy a tartószerkezet jó részét látszó ragasztott fa tartók alkotják. Az általunk szállított termékek között megtalálható a hőhídmentes ablak- és ajtó, a függönyfal és üvegtető valamint a fa nyílászáró is.

 

2012.

 • Pest megyei gyógyszergyártó cég fogadóépülete - A budapesti épületen függönyfal tervezését és kivitelezését végeztük. A statikailag méretezett konzol-elemeken nyugvó hőhídmentes Reynaers CW50 alumínium termékek beépítése napvédő és parapet üvegezéssel történt. Rövid határidő állt rendelkezésünkre, megannyi kapcsolódó szakmával egyeztetett ütemterv szerint. Fővállalkozónk szakmai tapasztalata és odaadó segítsége nélkül nem születhetett volna meg időben ez az épületrekonstrukció.

 

2013.

 • Rendezvényterem és wellness fejlesztés - Kiskőrös legújabb kiválósága ez a komplex szállodai fejlesztés részeként felépített rendezvény- és wellness épület. A filigrán ívelt acél, kamrás polikarbonáttal héjalt fedélszéket karcsú acélpillérek tartják. Feladatunk egy - a meglévő kiosztáshoz igazított - egybefüggő üvegfal gyártása és telepítése volt, amelyben minden lehetséges felületet alkalmakkor ki lehet nyitni. Nehezítette dolgunkat a 3000mm-es szemöldökmagasság, valamint a hosszú élettartamra és a könnyű kezelhetőségre vonatkozó beruházói követelmény. Sok mérnök-munkaóra után született meg ez a kompromisszumos megoldás, melyet a végtelen türelemmel megáldott építtető is kiegészített valós használati értéket növelő ötleteivel.

 

2014.

 • Családi ház (Budapest) - 2013-ban nyertük el ezt a budapesti minőségi megbízást, amely keretében a kültéri nyílászárókat és a lamellás árnyékolást terveztük, szállítottuk valamint telepítettük. Az átlag feletti építész előkészítő munka és a generálkivitelező széles körű felkészültsége záloga volt a színvonalas kivitelezésnek. Türelmes és alapos megrendelőnk kompromisszumoktól mentes minőséget várt el, ebből az együttműködés során egy kicsit sem engedett. Szinte minden ablak, erkély- és emelő-toló ajtó rögzítésében, burkolati csatlakozásában valamint beépítési síkjában eltér a többitől. A homlokzaton változatos elrendezésben találkozhatunk Dekorbeton burkolattal, utólagos hőszigeteléssel alkotott síkokkal, dekorációs élképzésekkel, fa- és kerámia burkolatokkal. Érdekessége az épületnek a tervezők által megálmodott – fotókon talán nem is visszaadható - beltéri fényjáték, amelyet az üvegfelületek és üvegkorlátok kül- és beltéri (síkokban is változatos) alkalmazásával valamint a Schlotterer zsaluziák segítségével történő irányított árnyékolással értek el.
 • Pihenő lakóépület (Ausztria) - Tapasztalt – magas kvalitású kommunális- és lakóépületek építésére specializált - fővállalkozónk invitálta cégünket Ausztriába egy magyarok által is jól ismert sípálya mellé. Az épület nyílászáróinak tervezésekor a Schüco emelt hőszigetelésű ajtó-, ablak- valamint toló és függönyfal rendszert választottuk. Az egész épületben rejtett vasalatokkal dolgoztunk (zárt állapotban nem láthatóak az alsó és felső pántok), a nyílászárók külső- és belső színei eltérnek. Még egy műszaki érdekesség: a nagy tengerszint feletti magasság miatt (tekintve, hogy magyarországi – hazai légköri nyomáson gyártott - üvegszerkezetet szállítottunk) a hőszigetelő üvegekben szelep egyenlíti ki a három üvegréteg közötti két távtartó légrés légnyomását, csökkentve ezzel az üveglapok domborodását vagy homorúságát.