Nívódíj 2008 - Díjtárgy pályázat

Az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Tagozati Egyesület), az alu-szerkezetek szektorának önálló szakmai szervezete nyilvános pályázatot hirdet az éves ALUTA-Nívódíjodaítélésével adandó, azt kifejező műalkotás létrehozására. 
Az évenként kiosztásra kerülő ALUTA-Nívódíjakkal az Egyesület a szakmai elvárásoknak megfelelő, az alumínium-üveg homlokzatépítésben, műszaki-technológiai kialakításokban korszerű, kreatív, környezettudatos, racionális és minősített anyagokat, szerkezeteket alkalmazó építészeti alkotásokat díjazza.

Célunk idén is az alu-építészet és az ehhez tartozó műszaki-technológiai megoldások tervezési és megvalósítási színvonalának elismerése, továbbfejlesztésének ösztönzése. Az idei, 7. alkalommal kiírt Nívódíj-pályázathoz kapcsolódó díj tárgy elkészítésére az ALUTA pályázatot ír ki. 
Olyan, autonóm művészi igényű pályamunkák - műtárgyak - terveit várjuk, melyek azon túl, hogy kifejezik az Egyesület tevékenységét,
utalnak a modern alu-üveg-szerkezetek szépségére, kitűnő minőségére, magas műszaki színvonalára, és természetesen a jellemző anyagokra. 
A pályamű érvényesítse, illetve hangsúlyozza az alu-szektor gazdasági súlyát és szakmai presztízsét - az ALUTA tagjai a szakma legkiválóbb vállalatait képviselik -, különös tekintettel a szervezet egyik fő célkitűzésére, a minőségi és szakmai fejlesztésre; mindent összevetve pozitív imázst közvetítsen az alu-építészetről és az alu-szerkezetek előnyeiről.

A pályázati anyag lehet tervdokumentáció, minta vagy makett, a műtárgy mérete asztalra helyezhető nagyság és súly.
Csak olyan pályaművet értékelünk, mely az elkészítésre is megoldást ad. 
Pályázó személyére vonatkozó megkötés nincs. 
A beérkezett pályaműveket az ALUTA Tagság bírálja el, 2008.07.15-ig. 
A nyertes pályamű díja: 100.000.-Ft 
Beadási határidő: 2008.06.30.

Beadási hely: ALUTA Iroda 1013 Budapest, Döbrentei tér 1.